imerco prophix kundecase

Imerco fik bedre budgetter og lagerkontrol

KUNDECASE: Imerco er en af Danmarks førende forhandlere af køkkenudstyr med 150 afdelinger og mere end 1000 medarbejdere. Der er derfor en del data at holde styr på for økonomiafdelingen.

”Før Prophix var vi ikke i stand til at styre vores budgetprocesser, og det endte ofte med, at budgetterne aldrig rigtig kom i spil. Det har været en enorm lettelse at få et system, som hurtigt sikrer opdaterede budgetter af høj kvalitet”, siger økonomichef, Lars C. Andersen.

Tidligere brugte Imerco regneark til at styre budgetprocessen og rapporteringen. Det betød, at budgetprocessen tog flere måneder at gennemføre. Den lange produktionstid gjorde derudover, at budgetterne var svære at bruge.

Derfor besluttede Imerco at få en automatiseret løsning, som kunne klare økonomifunktionens krav.

Læs hele casen om Imerco her

Sparer tid på rapportering

Som en detailvirksomhed har Imerco et stort behov for en proces, som budgetterer deres lagre. Prophix’ lageralgoritme giver økonomifunktionen mulighed for at sikre, at lagrene altid når sine lager-mål. Målene er baseret på Imerco-afdelingernes eksisterende lagre og lageromsætning.

Med denne budgetproces for lagrene, har Imerco sparet meget tid.

”Med Prophix har vi set en væsentlig og ekstraordinær tidsbesparelse på vores rapporterings- og budgetteringsproces”, siger Lars C. Andersen.

Indsigt nationalt og lokalt

Som en detailvirksomhed er Imerco følsom over for datoer og uger, som ændrer sig hvert år.  Derfor har Imerco brug for, at Prophix viser data på et meget højt niveau. Når brugerne kan drill-through til transaktionelle data, kan de få en detaljeret forståelse af virksomheden. Som Lars C. Andersen siger det:

”Det har helt sikkert været en stor hjælp, at brugerne nu er i stand til at forstå, hvordan forretningen udvikler sig på et overordnet plan, og at de på samme tid kan dykke ned i detaljerne uden først at skulle ringe til IT”.

Daglig indlæsning fra Navision

Imerco kan i dag indlæse data fra deres ERP-system, Microsoft Navision, ind i Prophix på 15 minutter.

I de fleste datawarehouses bliver brugerne nødt til at vente til næste dags data for at være sikre på, at alt er korrekt. Derudover kan Prophix relativt let håndtere to års data; det er mere end 60 millioner transaktioner.

Imerco har planer om at bruge endnu flere af Prophix’ funktioner som finansiel konsolidering, detailed planning og personaleplanlægning.

ROI

  • Let vidensdeling
  • Hurtigere budgetcyklus
  • Daglig dataoverførsel fra Navision
  • Fleksibel lager-budgettering
  • Let og sikker distribution af rapporter til op til mere end 150 afdelinger
  • Højere revisionsstandarter og budgetter

Læs hele Imercos kundecase


Læs mere

Kundecase: Opgradering forbedrede Abenas konsolidering og budgetproces

Kundecase: Trafikstyrelsen har nu præcis data lige ved hånden

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv