finansiel konsolidering

Webinar: Effektiviser din finansielle konsolidering

Finansiel konsolidering er lige så kompleks en proces, som den er vigtig. Ledelsen har brug for et præcist overblik over den finansielle tilstand for at være i stand til at styre virksomheden.

Mange virksomheder begynder processen med finansiel konsolidering i regneark. Det er ofte ikke et optimalt værktøj, da de manuelle bidrag øger risikoen for fejl. Dertil har regneark minimale rapporterings-muligheder, og det er svært at spore ændringer.

Derfor kan der være behov for at gå videre til en automatiseret konsolideringsproces, som er mere præcis og sparer tid.

I webinaret ”Financial Consolidation with Confidence” viser FEI (Financial Executives International) og Proformative samt Prophix’ kunde Spacesaver, hvordan en samlet løsning tillader økonomifunktionen at simplificere den tunge konsolideringsproces.

Steve Anderson, controller i Spacesaver, er med som case på, hvordan de sparede tid og ressourcer ved at bruge Prophix til finansiel konsolidering. Steve fortæller, hvordan de nu tidligere i lukkeprocessen kan have diskussioner om handlingsplaner og strategi.

Spacesaver er etableret i 1972 og har hovedsæde i Wisconsin, USA. De har 350 medarbejdere og omsætter for ca. $ 100 millioner.

Udfordringer i konsolideringsprocessen

Spacesaver havde en række udfordringer med et nyt ERP-system, manglende muligheder for ordentlig rapportering, ingen budget-template og en langsom lukkeproces.

Virksomheden ønskede en holdeplads, hvor de havde adgang til rettidige og bedre rapporter med bedre data og mere sikkerhed.

udfordringer-onsker-crop

Spacesavers fordele

  • Spacesaver bruger Prophix til at automatisere kerne-processerne, som er vigtige for at kunne lukke bøgerne i tide.
  • I dag kan Steves team hente lige præcis den data de vil – on demand.
  • Den finansielle rapportering er hurtigere og mere præcis.
  • Økonomifunktionen har nærmet sig ledelsen ved, at de kan spotte trends og på et oplyst grundlag vejlede om, hvor virksomheden skal bevæge sig hen.

ROI

  • Før Spacesaver implementerede Prophix, havde de et 4-dages afslutningsforløb, hvor den finansielle data først klar på tredjedagen. Det betød, at Spacesaver måtte udskyde at arbejde strategisk på et ledelsesniveau med tallene. I dag kan Spacesaver tale om virksomhedens retning allerede midt på dag to.
  • Spacesaver bruger Prophix til at analysere, hvor mange omkostninger, der skal kapitaliseres. Rapporten er komplet automatiseret, og hvor det plejede at tage fire timer, kan de nu lave rapporten inden for fem minutter – og rapporten er præcis.
consolidate-with-confidence-300x211 Consolidate with Confidence med Steve Anderson, controller hos Spacesaver.
Se webinar her

 

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv