Teknologi er din nye kollega

Når teknologi er din nye kollega

Forestil dig en kollega, der altid efterspørger mere arbejde. Jo manuelt des bedre.

En kollega, der altid leverede præcise data og rapporter til tiden.

Hvad nu, hvis denne kollega også gjorde det lettere at skabe præcise forecasts og budgetter?

Og det bedste af det hele:

Denne morakker er ikke er ude på at score dit job.

Lyder det lige så utopisk som fast kagedag to gange om ugen?

Det er det ikke, hvis denne kollega er teknologi.

Med de rigtige værktøjer transformerer økonomiafdelingen sig fra en administrativ funktion til en stratetisk partner, der bygger bro til operationelle og strategiske planning-processer.

Desværre er finans-teknologi sjælden prioriteret højt i virksomhederne, og de fleste sidder stadig med regneark og hjemmestrikkede modeller.

Vi har spurgt to fremtidsskuende personer, hvad de går efter inden for finans-teknologi, og hvordan de retfærdiggør prisen.

Teknologi er gode nyheder for økonomifolk

David Worrell, grundlægger af Fuse Financial Partners, LLC, forstår udfordringerne i små virksomheder med begrænsede ressourcer.

Når forretningsejere skal have besat rollerne som CEO, CFO og controller kan de sjældent finde en, der både kan udarbejde præcise rapporter og samtidig skabe forandringer baseret på rapporterne,” siger han.

Worrell ser den teknologiske udvikling inden for økonomiområdet som gode nyheder.

Heldigvis gør dagens bogholderi-metoder det let at automatisere alle aspekter af dataindsamling og rapportering,” forklarer han og fortsætter:

Robuste tredjeparts-apps i skyen kan transformere opgaver som timeregistrering, lønudbetaling, status, HR – og selvfølgelig BI rapportering til at samle det hele. Det har aldrig været så let at rapportere, uddelegere og eliminere store dele af finansarbejdet.”

teknologi

En kollega det ved alt det gode

April Rudin, præsident og grundlægger af Rudin Group tror, på at investeringer i finansiel teknologi betaler sig.

Finansfolk skal forstå, at investering i teknologi kan være en omsætningsgenerator og ikke en udgift,” siger hun.

Investering i teknologi vil bringe bedre datakvalitet og tilgængeligheden vil give indsigt i kundernes behov. Det vil dertil hjælpe med at bygge en forretning med nye kunder.”

Rudin giver følgende eksempel: ”Investering i platforme og analytiske værktøjer kan hjælpe finansfolk med bedre at forstå, hvordan kunder og deres behov kan hjælpe med at sikre fremtidig vækst. De kan tilpasse deres tilbud ved at segmentere og målrette kunder ud fra deres demografi med stor præcision.”

Helt kort, siger Rudin: ”Økonomiafdelinger skal investere i teknologi, for ligesom en investering i en investeringsportefølje, den vil øge sin værdi over tid.”

Teknologi og økonomiafdelingen er et godt match

Ved at bruge teknologi kan økonomiafdelingen indtage en mere strategisk rolle. Den rette teknologi kan reducere tiden, en medarbejder bruger på manuelle opgaver, øge datakvaliteten og styrke økonomiafdelingen til at give en strategisk værdi til beslutningsprocessen.

Læs mere

Læs guiden Defining the Evolution of FP&A: Benchmarks, Challenge & Opportunities Survey og lær mere om, hvilke investeringer og teknologiske hjælpemidler, som knytter sig til økonomiafdelingens værdi.

Læs artikel: Hvordan kan økonomifunktionen bruge kunstig intelligens?

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv