alok ajmera prophix

Ingeniør med skabertrang: Mød Prophix’ COO og President

COO står for Corporate Operational Officer. Vores COO og President hedder Alok Ajmera, og her kan du lære ham bedre at kende. For en virksomhed er mere end sine produkter. Den er båret af menneskene bag. Alok er en af de mest centrale personer i Prophix. Mød ham her. 

Hver morgen parkerer Alok Ajmera sin bil i p-kælderen under hovedkontoret i Toronto, Canada og tager et par minutter til at planlægge sin dag. Hvad han skal gøre, hvem han skal ringe til etc. Men når han sidst på dagen kommer tilbage til sin bil konkluderer han, at ingen af hans planer gik som ventet.

Men det passer Alok helt fint.

Når du er COO og President i en international virksomhed, er der ikke noget, der hedder en typisk dag på kontoret.

Min personlighed fungerer ikke med evindelige rutiner. Softwarevirksomheder udvikler og forandrer sig hele tiden, og jeg elsker det. Og jeg er vild med, at alt kan vende på en tallerken,” siger Alok.

alok ajmera
Alok på scenen til en sydafrikansk ERP-konference i 2017.

Ingeniør med skabertrang

Alok siger, han har to modsatrettende sider. Han elsker teknologi, men kunne ikke holde ud at sidde bag et skrivebord og kode hele dagen. Dobbeltheden ser man også i hans to uddannelser, da han både er uddannet ingeniør og inden for management.

Jeg har to sider: Den ene er den analytiske og logiske ingeniør, og jeg bliver generelt opfattet som en rolig og rationel person. Den anden side er en passioneret person med skabertrang. Når jeg gør noget, er jeg 100% engageret. Det gør mig glad at arbejde intenst, være kreativ og i generelt reflektere over, hvad vi har skabt med Prophix.”

Værdifuld erfaring fra samtlige afdelinger

Alok har været hos Prophix i 13 år. I den tid har han været i samtlige afdelinger og har på egen krop oplevet udfordringerne og mulighederne, hvert område kæmper med. Det betyder, at han har værdifuld indsigt i hele den virksomhed, han i dag er chef for.

Den anden årsag til at blive var hans mentor, Verne Meridith. Han var tidligere COO og havde over 40 års erfaring fra virksomheder som Oracle og Xerox – datidens helt store tech-giganter.

Det var fantastisk at arbejde med en så erfaren mand. Jeg var heldig at møde ham. Han videregav sine erfaringer – både succeserne og fejl – han havde samlet i løbet af 40 år til mig i de seks år vi arbejdede sammen.”

Udfordringen og værdien af CPM

Det er ingen hemmelighed, at det er udfordrende at drive en international virksomhed og at udvikle et produkt, der sælges verden over. Dertil er det et hårdt marked med mange konkurrenter, hvor de fleste har ekstern finansiering.

Det er udforende fordi på verdensplan er finansfolk ikke særlig homogene. Hvis du samler en controller fra USA, Danmark og Brasilien vil de have forskellige kompetencer og behov.”

Når Alok taler om Prophix og CPM er det tydeligt, at han er dediceret til virksomheden, produktet og kunderne. Og trods udfordringerne er han optimistisk omkring fremtiden.

Jeg tror på det vi gør. Jeg tror på den strategiske værdi af CPM. Jeg ville ikke være i stand til at gøre det, jeg gør med passion, hvis jeg ikke troede på det” siger Alok og fortsætter:

Det er noget helt særligt at komme til vores årlige brugerkonference og hilse på kunderne. Især dem, der har været her siden den første version af Prophix. Det føles faktisk som en fætter-kusine-fest, hvor der er en positiv energi, og alle deler ideer og gode råd.”

Hvordan ser Prophix ud om 10 år?

Da Alok bliver spurgt, hvordan Prophix vil se ud om 10 år, har han for første gang i interviewet intet klart svar.

Teknologien udvikler sig hurtigt – måske hurtigere end nogensinde. Alok siger, at selvom de planlagde flere år frem, kan ny teknologi hurtigt ændre CPM-landskabet.

Men Alok siger, at ledelsen både har fokus på at levere en stærk løsning til økonomifunktionen, men i lige så høj grad ønsker, at Prophix er et godt og sjovt sted at arbejde, at de kan tiltrække dygtige og passionerede medarbejdere og skabe langvarige relationer til kunder og partnere. Ikke mindst, så ønsker ledelsen, at gøre en forskel i verden.


coo prophix alok ajmera
Alok Ajmera

COO & President of Prophix

Bachelor of Engineering & Management Field of Study Engineering Physics

Har været i Prophix siden 2004

36 år

Gift og har to døtre på 6 og 8 år

 

Læs mere om Prophix’ ledelse her

Læs mere om Prophix: Prophix gennem 30 år

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv