finansielle dagsorden

Hvorfor SMV’erne sætter den finansielle dagsorden

DEN FINANSIELLE DAGSORDEN: Nogle start-up virksomheder vokser med lynets hast. Et blik på Wall Street Journals liste over hurtigt voksende start-ups giver et praj om, hvad der ligger bagved væksten. Listen en blå bog over populære apps og hjemmesider som eksempelvis Snapchat, Pinterest, Airbnb og Dropbox.

Xiaomi, der udvikler gode og billigere smartphones, blev etableret for bare fem år siden og har nu en markedskapitalisering på $46.000 mia. Uber, der har udviklet en app til privat taxakørsel, blev grundlagt i 2009 og er også omkring $41 mia. værd.

Innovation før succes

Kløgtige CFO’s ved, at forud for denne succes ligger en inspirerende, visionær forretningsmode. Der ligger teknologi, som går imod strømmen og forstyrrer konkurrenterne. Det er derfor, at jagten på innovation er blevet yderst vigtig del i moderne økonomifunktioner.

Tag enhver liste over  hurtigt voksende virksomheder. Du vil se, at hurtig vækst findes i de små- og mellemstore virksomheder og ikke hos de store monopoler, der dominerede for 20 eller 30 år siden.

SMV’ernes fordel

Mindre virksomheder er i lavere grad hindret af gamle systemer, rigide og fasttømret processer og en kringlet ledelsesstruktur, som gør beslutningsprocessen langsom og besværlig. Her har mindre virksomheder fordelen. De er mere smidige og kan lettere udnytte nye udviklinger, ændringer i markedsdynamikken og hos konkurrenterne.

Men det vil være misvisende at foreslå, at de mest givende innovationer er rettet mod kunder. Ifølge konsulenthuset McKinseys whitepaper ”Finding Your Digital Sweetspot” er det også de interne fornyelser, der påvirker bundlinjen mest over en femårig periode. Gevinsterne ved at få nye og innovative processer og interne nedskæringer højere (36%) end innovationer ved f.eks. kundesalg (20%).

Bedste mulighed for afkast

Det ser ud til, at skinnede kunderettede innovationer stjæler overskrifterne, men det er den elegante proces og innovation om kerne-finansielle systemer (ERP, BI og CPM), der har størst chance for at give det største afkast.

Tidligere sagde man, at mellemstore virksomheder haltede bagefter i forhold til multinationale selskaber, når det kom til finansiel teknologi. Det er ikke længere tilfældet. Mellemstore virksomheders fordel er, at de kan vælge mellem et bredt udvalg af budgetteringsløsninger, som lige nøjagtigt er rettet mod virksomheder af deres størrelse.

Det store udvalg af løsninger til ”mellem-markedet” og de agile mellemstore virksomheder betyder tilsammen, at økonomicheferne nu har mandat til at sætte den finansielle dagsorden inden for innovation og processer.

Læs mere

Hvordan holder mellemstore virksomheder omkostningerne i ro?

Gary Simon

Gary er Managing Editor på nyhedssiden for businesssystemer, FSN. Han været partner i Deloitte og har mere end 27 års erfaring med at implementere management- og finansiel software.

Arkiv