digital dinosauer

Undgå at ende som digital dinosaur: 7 spørgsmål der gør jer klar til digitalisering

De fleste industrivirksomheder har ambitiøse planer om digitalisering. En tysk undersøgelse viser, at 80% af denne type virksomheder har planer om at digitalisere hele deres værdikæde inden 2020.

Der er mange fordele ved digitalisering. Virksomheder får:

  • mere effektive workflows
  • større besparelser
  • mere kontrol
  • mere fleksibilitet
  • nemmere ved at tilpasse sig kundernes krav

Det hele giver enhver virksomhed værdi og sorte tal på bundlinjen. Alligevel er det ikke alle virksomheder, der springer direkte ud i den store digitalisering. Og dem, der gerne vil, ved ikke, hvordan man udvælger løsningen og investeringen.

Denne artikel giver dig svar på, hvorfor du ikke vil risikere at ende som en digital dinosaur, og hvordan du kommer gang med at investere i digitalisering.

Bliv ikke offer for digital darwinisme

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en stor beslutning i de fleste virksomheder at finde frem til, hvor meget de skal investere og i hvad. Men hvis du vil nå målet om en mere digital virksomhed, så kræver det store investeringer. Det er ligegyldigt, hvad det digitale består i.

De svære beslutninger skal træffes, og det kræver opbakning fra ledelsen. Der er dog to udfordringer, der står standser al handlekraft, som hellige køer standser trafik i Indien:

    1. Hvis ledelsen ikke tror på værdien af digitaliseringen
    2. Hvis ledelsen tøver med at træffe en beslutning om, hvad de skal investere i

Hvis virksomheden ikke overkomme de to udfordringen kan det ende i en såkaldt ”digital darwinisme”. Ligesom kun de stærkeste dyr overlever, så er det kun de stærkeste digitale virksomheder, der ikke bliver udkonkurreret.

Har I ikke vilje til at investerer, risikerer I at investere for sent, og markedet når at skifte. At ende som branchens uddøde fortidsdyr er der nok ingen, der har lyst til. 

7 vigtige spørgsmål inden du investerer

Det første skridt er derfor at beslutte sig for at investere. I har troen og viljen til at digitalisere – men hvordan er det lige, man gør?

Der er flere parametre, du kan overveje. Vi har samlet syv vigtige spørgsmål, hvis du vil investere mere i digitalisering:

1) Hvor digitale er vi i forvejen i virksomheden?

2) Hvad har vi brug for at investere?

3) Hvilke digitaliseringsprojekter passer til vores strategiske mål?

4) Har vi medregnet udbyttet af alle investeringsprojekter?

5) Er der specifikke forretningsplaner klar?

6) Er vi allerede klar til at afspejle effekten af investeringer på indtjening, udgifter og likviditet i vores årsbudget?

7) Hvordan påvirker de planlagte investeringer vores aftaler i de kommende år?

De spørgsmål kommer godt rundt om emnet, men der er et spørgsmål, der er vigtigere end de andre.

Du skal kun investere, hvis du kan svare på følgende: Med hvilke digitaliseringsprojekter kan vi bedst opnå vores strategiske mål?

Hvordan man gør det, får du svar på i næste uges blogpost: 5 trin til at investere rigtigt i digitalisering.

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv