5 raad til at faa mest ud af en dag til konference erfa-møde

5 håndgribelige råd til at få mest ud af en dag til konference

Du skal til konference og har printet billetten, skrevet dagen i kalenderen og sat autosvar på mailen. Du er klar.

Eller er du?

Du prioriterer værdifuld arbejdstid på konferencen, så den skal ikke spildes. Men hvordan får du mest ud af dagen?

Om du er en af dem, der oprigtigt gerne vil vide mere om et emne, høre key note speakeren eller om det primært er fordi, det er rart med et afbræk fra den almindelige arbejdsuge, er der forskellige måder at få det fulde ud af en konference.

I anledningen af Forretningssystemer2017 løber af stablen den 23. november, har vi samlet fem råd til at få mest muligt ud af en konference.

1) Find dit formål ved at deltage i konferencen

Du bruger kostbar arbejdstid på konferencen, så tiden skal være det værd. Det vigtigste råd er at beslutte, hvad du vil have ud af dagen. Inden du går ind ad hovedindgangen, skal du have udtænkt formålet (eller de tre vigtigste formål) ved at deltage.

  • Vil du have ny viden om et emne?
  • Vil du høre om nye produkter?
  • Få faglig sparring fra fagfæller?
  • Netværke?
  • Få nye kontakter på LinkedIn?
  • Få lækkert merchandise og gratis slik?

2) Google de virksomheder der kommer

Inden konferencen begynder, bør du undersøge, hvilke virksomheder, der deltager. Sæt tid af til at google dem. Måske har en af dem den løsning, der løfter jeres virksomhed eller arbejdsgang til næste niveau.

Du kan dermed fokusere på de virksomheder, der giver mest værdi for jer.

konference

3) Sæt dig ind i programmet og lav en (løs) tidsplan

Brug tid på at gennemgå programmet. Se hvilke talere, der holder oplæg, hvad de skal tale om, og hvornår de gør det.

Du behøver ikke lave en tidsplan, men det styrker dit overblik, og du sikre ikke at sidde fanget på første række til en drønkedelig præsentation.

4) Brug tid på at tale med leverandørerne og dem på standene

Ja, sponsorerne er der også, og ja, de vil rigtig gerne tale med dig og overbevise dig om at købe noget. Men inden under den ikke så skjulte agenda, besidder de faktisk en enorm mængde fokuseret viden.

Prøv at gå en tur blandt standende, stop op og tag en snak med en konsulent – måske kan han løse lige netop det problem, I tumler med i virksomheden.

5) Se hvad dagen bringer

De fire første råd roterer groft sagt om at lave en slagplan, inden konferencen starter. Det er også vigtigt, men det afsluttende råd går imod de andre, for når du er til konferencen, skal du huske at lade dig rive med.

Mærk stemningen. Se, hvad dagen bringer. Er der en spændende præsentation, så prioriter den. Møder du en gammel kollega, så tag en ordentlig snak i stedet for at haste videre. Bliver du fanget på en stand af en interessant produktpræsentation, så tag den tid, der skal bruges og lad dig ikke stresse af din medbragte tidsplan.

Det var rådene. Vi håber, du kan bruge dem.

P.S.

En af efterårets store konferencer er Forretningssystemer2017. Temaet er forretningssystemer og robotics i den digitale forretning, hvor du kan høre flere spændende taler og møde mange spændende virksomheder – ja, vi er der også.

Skal du til Forretningssystemer2017, så er det os i de røde trøjer på den røde stand. Kom forbi og få en kop kaffe.

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv