forecast terma

Termas betænkeligheder og fordele ved forecasts

I Prophix er vi stolte af at kunne kalde højteknologivirksomheden Terma vores kunde siden 2009.

Vidensdeling er måske et slidt ord for tiden, men det kan det være lærerigt at høre efter, når en virksomhed deler ud af sin erfaring. Og det har Terma har gjort.

Til Børsens Ledelseshåndbøger har Termas Director of Group Controlling, Erik Megård Dam, beskrevet, hvorfor de gik fra en traditionel budgetteringsmodel over til beyond budgeting.

Dam fortæller overvejelser for og imod årsbudgettet, og hvorfor de valgte at automatisere deres finansielle processer.

Dam er meget ærligt omkring de udfordringer, de mødte efter implementeringen af Prophix og om omfanget af de fordele, Terma fik ved automatiserede forecasts.

Dam beskriver detaljeret:

  • hvordan deres forecastningproces forløber
  • om der er flere eller færre medarbejdere involveret i budgetprocesserne
  • om de bruger mere eller mindre tid på forecast sammenlignet med tidligere
  • hvordan tiden i økonomifunktionen nu bruges
  • hvordan virksomhedens beslutningsgrundlag har ændret sig

Du kan læse hele Termas beretning på Børsens Ledelseshåndbøger her

Automatiseret forecastning

Prophix’ forecastingmodul automatiserer mange af de processer, som ellers skal udføres manuelt. Her er automatisk indlæsning af data fra forskellige systemer. Forecastning kan inddeles i forskellige perioder helt ned til en dag og op til flere år af gangen.

Læs Prophix’ kundecase om Terma

Terma A/S
er en international højteknologivirksomhed med hovedkontor ved Århus og danske afdelinger i Grenaa og i Herlev samt internationale datterselskaber og afdelinger i USA, Tyskland, Holland og Singapore. Terma udvikler udstyr til militære og civile fly, til rumfart og til forsvar af militære anlæg. Terma arbejder tæt sammen med nationale forsvar, offentlige myndigheder og internationale organisationer i hele verden. Læs Prophix’ egen kundecase om Terma og se, hvordan Terma fik bedre datakvalitet og mere tid til at arbejde tættere med ledelsen. Læs mere på www.terma.com

forecasts

 

Prophix

Prophix leverer innovative budgettering- og rapporteringsløsninger, der automatiserer finansielle og operationelle processer.

Artikler udgivet af Prophix er skrevet i samarbejde med vores konsulenter og blogredaktionen.

Arkiv